Portfolio Management Officer

Amsterdam – Permanent
Wil jij werk doen als Portfolio Management Officer wat er echt toe doet, bij een bedrijf wat dagelijks levens redt?

 Ben je op zoek naar een baan binnen een organisatie welke vooraan staat op wereldniveau op het gebied van innovatie, wetenschap en onderwijs?

 Werk je graag in een dynamische omgeving welke volop in beweging is, waardoor je veel impact en verschil kan maken?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als Portfolio Management Officer!

Industry
Non-Profit
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Ontstaan uit een fusie is deze non-profit al ongeveer 20 jaar bezig met het redden van levens. Ruim 100.000 duizend patiënten worden jaarlijks door jouw nieuwe werkgever geholpen in Nederland. Deze organisatie, welke midden in de samenleving staat, is een van de enige organisaties ter wereld die naast het direct redden van mensenlevens ook bezig is met onderwijs en wetenschappelijke innovaties. Zij zijn hèt instituut voor kennis en innovatie, en loopt vooraan op baanbrekende oplossingen zoals de eerste robot binnen hun zorgdomein afgelopen jaar.

 

Samen met ruime 2.000 collega’s werk je aan het veilig en beschikbaar stellen van de producten welke deze organisatie levert om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe werkgever hun wereldwijde toonaangevende positie kan behouden. De jaarlijkse omzet van ongeveer 300 miljoen wordt niet uitgekeerd aan aandeelhouders, maar geïnvesteerd in de organisatie om nog meer mensen te kunnen helpen en te kunnen blijven innoveren.

 

Momenteel is deze organisatie volop in beweging en ben je hard nodig. Zo staan midden in een digitale transformatie, zijn ze bezig met het implementeren van een nieuw CRM-systeem en een bedrijf breed ERP, en migreert de infrastructuur naar de cloud. Een uitdagende tijd waarin je veel afwisselend werk zult doen, en je grote impact kan maken.

 

Wil jij werk doen wat er echt toe doet als Portfolio Management Officer?

Over jouw nieuwe rol als Portfolio Management Officer
Als Portfolio Management Officer ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van de strategisch portfolio manager, programma managers, projectleiders en product owners op het gebied van de project scope, planning, budget en deliverables. Je bent als een spin in het web van de volledige project portfolio van jouw nieuwe werkgever, oftewel het centrale aanspreekpunt als het gaat om de individuele status van projecten en de portfolio als geheel. Je werkt zeer gestructureerd en bent altijd bereid de collega’s bij te staan met de juiste hulp en of advies. Concrete werkzaamheden die je hierbij oppakt zijn:

  • Het inrichten, uitvoeren en beheren van het portfoliomanagementproces en methodieken.
  • Het adviseren en ondersteunen van programma managers, projectleiders en product owners.
  • Het beheren van de projectportfolio.
  • Het inrichten en uitvoeren van resourcemanagement en het adviseren ten aanzien van capaciteitsvraagstukken.

Wie ben jij?
Minimaal 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol van Portfolio Management Officer

Ervaring met het toepassen van methoden, standaarden en technieken tav project planning & control, resource management, risico & issue management, stakeholdermanagement, project communicatie en kwaliteitsmanagement

Kennis en ervaring met Agile Scrum aanpak en de Agile Safe methodiek

Kennis en ervaring met de implementatie en inrichting van PPM tooling is een pré

Wat krijg je daarvoor terug?
Werken in een afwisselende en zelfstandige rol bij een innovatief bedrijf wat vollop in beweging is en dagelijks mensen helpt

Werk doen wat er toe doet

Marktconform salaris + 13e maand

Mogelijkheid om 32 of 36 uur te werken

Een fijne werksfeer met een gezonde work-life balance

Enthousiastic?