Java Developer

Provincie Utrecht – Permanent
Wil jij deel uitmaken van de verduurzaming binnen een organisatie waar data en software de core business zijn?

Ben jij proactief, zelfstandig en houd je er van om collega’s te motiveren?

Wil je werken in een hypermoderne infrastructuur, waarbij je een cruciale rol speelt in het implementeren en ontwikkelen van nieuwe componenten?

Heb je minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als Java Developer!

Industry
Software & Energy
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Jouw nieuwe werkgever is een toonaangevende organisatie in Nederland die zich richt op het beheer en de uitwisseling van energiedata. Het bedrijf speelt een cruciale rol in de Nederlandse energie-infrastructuur door gegevensverzameling, -verwerking en -distributie te faciliteren voor elektriciteit en gas.

De organisatie speelt een essentiële rol bij het ondersteunen van de energietransitie in Nederland, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en efficiëntie. Nederlandse netbeheerders hebben een samenwerkingsverband dat zich richt op het verminderen van congestie in het elektriciteitsnet om betrouwbaarheid en betaalbaarheid te waarborgen tijdens de energietransitie, wat nu beheerd en ontwikkeld wordt door jouw nieuwe werkgever. Zij dragen bij aan de groei en betrouwbare werking van dit cruciale platform dat intern wordt ontwikkeld en onderhouden op een cloud infrastructuur. Hierdoor draagt deze organisatie bij aan de ontwikkeling van een intelligente, betrouwbare en duurzame energie-infrastructuur in Nederland.

Over jouw nieuwe rol als Java Developer
Jij bent iemand met een open en eerlijke houding, geeft vertrouwen, en je hebt het vermogen om anderen te motiveren en uit te dagen. Bovendien ben je proactief, servicegericht, klantgericht, bedreven in advies en integer.

Naast je vakinhoudelijke kennis hecht je enorm veel waarde aan aantoonbare zelfstandigheid en professionaliteit. Je bent een voorloper als Java Developer en staat ervoor open jouw kennis te delen met anderen. Jouw focus zal liggen op het ontwikkelen van nieuwe componenten en het implementeren ervan in een hypermoderne infrastructuur. De infrastructuur, gebaseerd op Kubernetes en gehost binnen AWS, is nieuw voor dit bedrijf, dus jij zal als Java Developer hier een cruciale rol in kunnen spelen om dit op de kaart te krijgen. Een functie met veel impact in een hecht team dus!

Wie ben jij?
Je bent pro-actief en vindt het leuk om andere collega’s te motiveren en samen in een hypermoderne infrastructuur te werken;

Inzicht in verschillende testniveaus (unit-tests, functionele tests, API-tests, mocking, end-to-end tests);

Goede kennis van Java 17, Kafka, Grafana, Keycloak, Kubernetes (Openshift) en ArgoCD;

Kennis van front-end ontwikkeling is een pre;

Je bent bekend met microservices architectuur en AWS;

Je hebt meer dan 2 jaar ervaring met werken in Agile SAFe, Scrum of DevOps teams;

Je bent bekend met CI/CD.

Wat krijg je daarvoor terug?
Meewerken aan de duurzame energietransitie in een uitdagende functie waar je jezelf kan blijven ontwikkelen;

Optie tot 32 of 36 uur werken;

Lease auto;

Een uitstekende pensioenregeling waarbij 80% van jouw pensioenpremie wordt betaalt door je nieuwe werkgever;

6 weken vakantie per jaar;

Goede remote opties.

Enthousiastic?