IT Portfolio Manager

Noord-Brabant – Permanent
Krijg jij energie van een baan waarbij je gaat pionieren en jij jouw eigen stempel mag drukken op de ontwikkeling van het IT portfolio bij een internationale marktleider? 

Wil jij werken in een hecht team, waarin eigen initiatief en inbreng centraal staat?

Vind je het leuk om aan de ene kant te schakelen tussen verschillende cruciale stakeholders binnen business en IT, en aan de andere kant bezig te zijn met strategische vraagstukken?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als IT Portfolio Manager!

Industry
FMCG
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Wat bijna 100 jaar geleden begon als een familiebedrijf met een focus op margarine en vetten, is inmiddels uitgegroeid tot een internationale groothandel welke marktleider is in Nederland op het gebied van foodservice. Zo is jouw nieuwe werkgever bijvoorbeeld de partner van Heineken, waarbij iedere B2B bestelling via hen gaat. Met ongeveer 11 miljoen visits en 1.7 miljoen zoekopdrachten per jaar groeit de online afdeling van jouw nieuwe werkgever hard, waardoor er veel mogelijkheden en interessante uitdagingen ontstaan.

Jouw nieuwe werkgever is marktleider binnen de foodservice in Nederland en heeft ambitieuze toekomstplannen. Zo heeft jouw nieuwe werkgever als ambitie hun positie in België te verstevigen, internationaal door te groeien, met een sterke marktpositie in vijf landen, en digitaal flinke stappen te zetten. Een van de kernwaarden die centraal staat is samen sterker. Dit vertaalt zich door naar het hechte team waar jij deel van uitmaakt. Vanuit het spiksplinternieuwe en moderne hoofdkantoor werk je in een hecht, multidisciplair team van 20 man samen met onder andere Project Managers, QA- en Methodologie Managers en Test Coördinatoren. Tot slot staat duurzaamheid ook hier hoog in het vaandel, en is het kantoor volledig CO2 neutraal. Jouw toekomstige werkgever is gericht op duurzame en bestendige groei en daar mag jij aan bijdragen door jouw eigen stempel te drukken op de ontwikkeling van het IT Portfolio. 

Over jouw nieuwe rol als IT Portfolio Manager
Als IT Portfolio Manager ben jij verantwoordelijk voor het managen van het totale IT Portfolio. Het leuke aan deze veelzijdige rol is dat jij zowel strategisch als operationeel te werk gaat, en de vertaalslag weet te maken van IT naar de business. Een langetermijnperspectief, prioriteren van complexe projecten en behoeften die je ophaalt uit de business, en het opstellen van roadmaps is hierbij cruciaal. Hierdoor verveel je je geen minuut en is geen dag hetzelfde. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en initiatieven. Zo krijg je het vertrouwen om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van het IT Portfolio in een pionierende functie, en ben je constant aan het schakelen met verschillende cruciale stakeholders.
Wie ben jij?
Je krijgt energie van het pionieren binnen een internationale marktleider en impact maken;

Je bent communicatief sterk, komt energiek over en bent ambitieus;

Je durft ownership en initiatief te nemen over grotere projecten;

Je bent goed in het schakelen tussen meerdere cruciale stakeholders ;

Je hebt geruime ervaring binnen IT in een rol van bijvoorbeeld Product Owner, Business Analist, Project Manager of Portfolio Manager en hebt vervolgens ervaring opgedaan met Portfolio Management;

Je beschikt over ruime Project Management ervaring;

Ervaring met ‘change delivery’ in een bimodale IT organisatie is een pré.

Wat krijg je daarvoor terug?
De mogelijkheid om bij een internationale marktleider jouw eigen stempel te drukken op de ontwikkeling van het IT Portfolio;

De mogelijkheid hybride te werken ten behoeve van een goede work-life balance;

Veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en een interne academie;

Goede doorgroeimogelijkheden; de huidige IT Portfolio Manager heeft een mooie promotie gemaakt waardoor deze rol vrij komt;

25 vakantiedagen en de optie om 5 extra dagen bij te kopen;

Laptop & telefoon;

Een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.

Enthousiastic?