DevOps Transformation Lead

Noord-Brabant – Permanent
Wil jij bijdragen aan de internationalisering van een marktleider op het gebied van foodservice?

Ben jij proactief en niet bang om op de voorgrond te treden?

Wil jij verantwoordelijk zijn voor het selecteren van geschikte kandidaten om technische teams in te richten?

En houd je van een uitdaging om ambitieuze doelen te behalen in het verhogen van de efficiëntie?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als DevOps Transformation Lead!

Industry
FMCG
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Dit familiebedrijf is al ruim 100 jaar een toonaangevende speler op het gebied van Food binnen de Horeca. Door hun grootte en hun kwaliteit zijn ze zelfs in vertrouwen genomen door ‘s lands grootste brouwerij om exclusieve partner te zijn voor al hun B2B verkoop – waardoor ze de one stop shop zijn voor alles wat de Horeca nodig heeft.


Je nieuwe werkgever is toonaangevend, maar heeft nog veel ambitieuze plannen. Nu Nederland veroverd is staat de internationale expansie hoog op de agenda, cruciaal onderdeel van deze groei is de digitale transitie waarin ze momenteel verkeren. Vanuit het spiksplinternieuwe en hypermoderne hoofdkantoor werk je samen met je 6 DevOps teams om deze transitie te bewerkstelligen. Van begin tot eind wordt het softwareontwikkelingsproces aangepakt, niet als evolutie maar als revolutie.


Als DevOps Transformation Lead sta jij hierbij op de voorgrond. Jij begeleidt de transitie, denkt uit welke teams zich waar op moeten focussen en op welke manier de organisatie zal moeten samenwerken. Het bedrijf maakt een enorm transformatieproces mee op dit moment omdat ze naast de grootste te zijn offline, dit ook online willen worden. Jij wordt een sleutelrol in het bewerkstelligen van dit proces, want het bedrijf heeft al 70% van hun activiteiten online en dus is dit proces cruciaal om hun doelen te bereiken!

Over jouw nieuwe rol als DevOps Transformation Lead
Als DevOps Transformation Lead sta je aan het stuur van de agile transformatie en de transformatie richting een DevOps werkwijze. Omdat dit een cruciale rol voor het ontwikkelingsproces is met veel verantwoordelijkheid is het belangrijk dat jij DevOps ademt. Je regelt de teams en zal de 6 DevOps teams ook aansturen. Het nieuwe platform is omnichannel ingericht en de werkwijze moet veranderen van projectmatig naar een continue versie van het bekijken van features en architectuur, met wekelijkse releases. Van jou wordt verwacht dat je eerder dit soort transities hebt meegemaakt in een online omgeving, het liefst vaker dan eens. Je zal de DevOps teams aansturen dus een gedegen kennis van het software ontwikkelingsproces, en zelf ervaring als developer zijn essentieel. Je bent in staat om communicatief de nieuwe ideeën bij de teams over te brengen zodat zij hier autonoom mee aan de slag kunnen. Daarnaast zijn bijna alle teamleden extern en is het jouw verantwoordelijkheid om minimaal de helft hiervan interne collega’s te laten worden. Jij moet in staat zijn kandidaten hiervoor te beoordelen op basis van hun vaardigheden.

 

De taken en verantwoordelijkheden voor deze rol zijn:

  • Het begeleiden van de transitie naar DevOps Teams;
  • Het aansturen en in goede banen begeleiden van Software Delivery over zes teams van 60 FTE in totaal;
  • Eigenaarschap over de online omgeving van een internationale marktleider actief in 5 landen;
  • Bedrijfs- en technische processen in kaart brengen en verbeteren.

Wie ben jij?
Je hebt een ruime ervaring in online omgevingen;

Je hebt ervaring met het opzetten en aansturen van meerdere DevOps teams;

Je hebt hands-on ervaring met software ontwikkeling

De Agile/scrum-werkwijze is jouw tweede natuur;

Je bent proactief en communicatief.

Wat krijg je daarvoor terug?
Competitief salaris;

Mobiele telefoon en laptop; 

25 vakantiedagen met de mogelijkheid er 5 bij te kopen;

Goede pensioenregeling; 

Toegang tot +200 trainingen een online academie zodat je kan blijven leren.

Enthousiastic?