Data Scientist

Amsterdam – Permanent
Wil je werken in een team met >40 getalenteerde Data Scientists om mee te sparren en van te leren en daarnaast direct impact kunnen maken op je team in Digital Media?

Ben je actief bezig met het uitzoeken van nieuwe technologieën en ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence en Machine Learning?

Wil je werken bij een van de grootste adverteerders van Nederland en bezig zijn met het optimaliseren van campagnes met budgetten van tientallen miljoenen euro’s?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als Data Scientist!

Industry
Telecom
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Dit snel ontwikkelende technologiebedrijf is binnen Telecom niet meer weg te denken, wat maakt dat jouw impact erg groot kan zijn. Waar digitalisering bij sommige bedrijven een modewoord kan zijn, is jouw nieuwe werkgever hier al anderhalve eeuw mee bezig. Jouw nieuwe werkgever staat in het teken van verbinden, van jong tot oud en van Groningen tot Limburg. Dit heeft als gevolg dat de maatschappelijke impact van jouw nieuwe werkgever, team en jouw werk als Data Scientist erg groot is en ook veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. De toekomst van Nederland, digitale aansluiting, mogelijkheden en veiligheid is iets waar jij je iedere dag mee bezig zult houden. Om daad bij woord te voegen organiseert jouw nieuwe werkgever initiatieven om eenzame mensen te verbinden, bijvoorbeeld door langdurig zieke kinderen weer in verbinding te laten krijgen met hun klasgenootjes. Wil je als analyticus liever data zien? Dit bedrijf won meerdere malen Favoriete Werkgever binnen haar vakgebied, een Diversity Award in 2021 en heeft een erg sterke Code of Conduct en Human Rights policy geschreven welke jaarlijks wordt geaudit.
Over jouw nieuwe rol als Data Scientist
Als Data Scientist kom je te werken op een vrij unieke positie. Je komt namelijk deels te werken in een team van meer dan 40 technisch erg sterke Data Scientist waar je op inhoud mee kunt sparren en veel van kan leren, en deels in het Digital Media team waarbij je je 15 collega’s met een focus op Marketing Analytics helpt met het bouwen van het media team van de toekomst. Je kan hier direct impact maken op de business en ziet meteen de gevolgen van je werk in het team. Het budget waar jij met het team overgaat is zo’n 30 miljoen euro, dus die impact die je kan maken is daarmee erg groot.

 

Je gaat je als Data Scientist bij een van de grootste adverteerders van Nederland bezighouden met onder andere predictive modelling, het bouwen van attributie modellen en Machine Learning modellen en het optimaliseren van mediacampagnes. Zo voeg je bijvoorbeeld waarde toe onder andere door de marktbeweging inzichtelijk te maken door forecasting en het bouwen van predictieve modellen.

 

Je wordt verantwoordelijk voor het generen van inzichten over de prestaties van modellen en marketingcampanges om toekomstige ontwikkelingen te beïnvloeden, je maakt analyses over het klantgedrag, bouwt data pipelines en API koppelingen. Daarnaast houd je je ook bezig met het bouwen van geautomatiseerde biedexperimenten met monitoring en media-, web- en apptracking en ben je bezig met het actief verkennen van de nieuwste AI-tools en hun toegevoegde waarde voor jouw team. Je bent op erg hoog niveau bezig in een competitieve markt en komt te werken met de nieuwste technologieën. Daarnaast is er erg veel ruimte om je te blijven ontwikkelen en te blijven leren.

Wie ben jij?
Je bent technisch erg sterk en bent altijd op zoek naar de nieuwste tools en AI-technologieën;

Je bent actief bezig met je eigen ontwikkelen en zorgt dat jouw kennis up to date is;

Je hebt ervaring met tools/talen als Python, JavaScript, Spark

Je hebt ervaring met statistische en Machine Learning modellen

Pluspunt is als je ervaring hebt met digital marketingkanalen

Pluspunt is als je ervaring hebt met online data en tools als Google Analytics, Adobe Analytics, API’s en Cookieless oplossingen

Je schakelt makkelijk met de business en bent communicatief sterk

Wat krijg je daarvoor terug?
Je komt te werken in een team met >40 getalenteerde Data Scientists om mee te sparren en van te leren

Je krijgt de vrijheid om veel onderzoek te doen en up to date te blijven van de nieuwste technologieën en tools

Een uitstekend salaris tussen 4.500 en 6.500EUR per maand (op basis van 37 uur)

Goede bonus

Telefoon en laptop

Pensioenregeling

Enthousiastic?