Data Engineer

Rotterdam – Permanent
Wil jij als Data Engineer werken in een sterk Data & Analytics team waarbij je bezig bent met de “onder architectuur” ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige informatieproducten op ons moderne Azure Native Delta Lakehouse platform?

Ben je een teamspeler, analytisch en ondernemend?

Zoek je makkelijk de samenwerking op vanuit jouw vakgebied, en geef je graag nieuwe inzichten aan collega’s?

Wil je werken bij een van de meest succesvolle bedrijven binnen de sector bouw, vastgoed en infrastructuur welke momenteel in een digitale transformatie zit?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als Data Engineer!

Industry
Bouw, Infra & Vastgoed
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Jouw nieuwe werkgever is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de sector van bouw, vastgoed en infrastructuur. Dit bewezen succesvolle bedrijf heeft een omzet van €1.5 miljard en is actief bij de meest uitdagende en diverse projecten binnen Nederland. Bij jouw nieuwe werkgever staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zijn ze bezig met elektrische machines, bouwen ze modulaire woningen die te demonteren (en opnieuw opgebouwd) zijn en zijn ze bezig met het recyclen van bijvoorbeeld asfalt.

 

Verder is jouw nieuwe werkgever druk bezig met een digitalisering. Ook zij zien dat ze hierdoor sneller, beter en efficiënter kunnen werken waardoor ze betere resultaten kunnen behalen en tevreden klanten hebben. Hiermee lopen ze voorop op hun concurrenten en blijven ze relevant in de sector.

Over jouw nieuwe rol als Data Engineer
Als Data Engineer ben je onmisbaar in het groeiende en steeds belangrijkere Data & Analytics team. Met je inhoudelijke kennis op het gebied van Data Engineering en als teamspeler ga je de andere Data Engineers binnen het team ondersteunen. Je werkt aan het ‘onder architectuur’ ontwikkelen van hoogwaardige informatieproducten op het moderne Azure Native Data Lakehouse platform. Door je resultaatgerichte houding maak je het verschil binnen het Data & Analytics team en zoek je makkelijk samenwerkingen op waarbij je jouw inzichten deelt met je collega’s. In een agile omgeving werk je nauw samen met andere Data Engineers, Product Owners en andere Data Specialisten binnen het Data & Analytics team. Als team zijn jullie samen verantwoordelijk voor het opleveren van hoogwaardige informatieproducten waardoor jouw nieuwe werkgever een van de meest succesvolle bedrijven binnen de bouw blijft.

Verdere taken waar je je mee bezig zult houden zijn onder andere;

  • Meedenken over optimaliseren van de procedures en architectuur die deel uitmaken van het Data & Analytics landschap.
  • Opstellen van een impactanalyse, het vertalen van userstories naar technische product backlog items en taken, plus het ondersteunen bij het opstellen van standaards en procedures;
  • Opleveren van een hoogwaardig informatieproduct binnen de kaders van de Data & Analytics architectuur;
  • Het waarborgen van uitlever- en ontwikkelversies en het uitoefenen van controle op gedane wijzigingen en beoordelen van programmacode.

Wat neem je mee als Data Engineer?
>2.5 jaar ervaring als Data Engineer, het liefst binnen een Microsoft omgeving;

Ervaring met tools zoals Azure, Data Factory, T-SQL, Data Lakehouse, DevOps, Visual Studio, CI/CD Pipelines, Synapse, Dimensioneel Modellering, Bronanalyse, Paginated Reports, ETL;

Een pre is als je ervaring hebt met het werken binnen Agile Scrum en Kanban;

Vloeiend in Nederlands en Engels

Wat krijg je daarvoor terug?
Een uitstekend salaris tot max 6000,- per maand;

Meer dan 40 vakantiedagen;

Een leaseauto;

Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een verzekering, pensioenregeling en bijdrage voor het vakbondslidmaatschap;

Hele gezonde work/lifebalance dankzij de goede remote opties en de moderne verlofvormen voor bijvoorbeeld ouderschap, mantelzorg of een sabbatical;

Ook als net-vader krijg je bijvoorbeeld 100% doorbetaald tijdens je (aanvullende) geboorteverlof;

Een interne academie zodat je je optimaal kunt blijven ontwikkelen;

Laptop + telefoon.

Enthousiastic?