Data Engineer

Amsterdam – Permanent
Wil jij je stempel drukken bij het creëren van een compleet nieuw data landschap?

Ben jij iemand die goed weet wat er moet gebeuren en niet bang is voor verantwoordelijkheid?

Zoek jij naar een snelgroeiende omgeving waar veel uitdagingen op je pad zullen komen?

Zou jij het gaaf vinden om de kern van de groei op het gebied van data te zijn binnen een verbindende organisatie die ook internationaal een steeds grotere rol speelt?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als Data Engineer!

Industry
Events
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Wat heeft de Hogeschool van Amsterdam, een internationale kunstverzameling, een Covid-19 testcentrum en jaarlijks 1,5 miljoen klanten met elkaar gemeen? Je raad het nooit, maar deze toffe organisatie! Ruim 125 jaar geleden werd deze organisatie opgericht in de hoofdstad van Nederland. Hier verzorgen zij voor hun klanten de publieke en verbindende functie en helpen zij dagelijks aan creatieve oplossingen. Hoe het gister was, is morgen weer helemaal anders, deze dynamische organisatie is niet van het stilzitten en wil van data continue kunnen leren.

Ruim 350 medewerkers op het hoofdkantoor werken gezamenlijk aan het doel om de belangen van hun klanten voorop te zetten en denken zij dagelijks mee over steeds beteren concepten en oplossingen. Hoewel de organisatie al 125 jaar bestaat, is de organisatie nog jong van hart. Met veel werknemers die een Hotelschool achtergrond hebben, mag je er zeker vanuit gaan dat naast de dagelijkse werkzaamheden gezelligheid centraal staat.

De organisatie is helemaal data (aan)gedreven. Hierin onmisbaar geworden is hun Data en Analytics Platform. Dit platform en jouw werk is essentieel met het structuur brengen in de oplossingen die aan de 1,5 jaarlijkse klanten worden aangeboden.

Over jouw nieuwe rol als Data Engineer

Jij zal je voornamelijk bezighouden met het verzamelen, transformeren en laden van data zodat deze gebruikt kunnen worden voor een verbeterde besluitvorming. Je zal geheel op je eigen manier vorm mogen geven aan een compleet nieuw data landschap. Data is namelijk iets wat nog niet veel gebruikt werd binnen deze operationele organisatie tot een paar jaar geleden, en jij kan hiermee direct impact maken voor de groeiende toekomst van dit bedrijf en jouw carrière. Je bent voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën en methodieken om de data-architectuur te verbeteren. Ook stuur je een sterke Data Analytics & Engineering consultancy aan op de inhoud.

Daarnaast ben je een onmisbare schakel in het inrichten van een gloednieuw Data & Analytics Platform. Je gaat data pipelines maken en door middel van het sterke Azure Synapse platform zal je de data transformeren en klaar zetten. Je krijgt de kans om juniors te begeleiden en uiteindelijk een eigen datateam te creëren. Jij draagt direct bij in het ervoor zorgen dat deze organisatie data gedreven gaat worden en je krijgt de kans om dit volledig op je eigen manier in te richten!

Wie ben jij?
● Naast sterke technische skills ben je ook communicatief een uitblinker en weet je goed externe bureaus aan te sturen die je gaan helpen in het bereiken van een succesvolle Data Engineering omgeving;

● Je hebt ongeveer 5 jaar ervaring in een Data Engineering positie;

● Je hebt ervaring in git development (DTAP);

● Je hebt kennis van de agile werkwijze;

● Je hebt ervaring met CI/CD (Azure DevOps is een pré);

● Je hebt ervaring met tooling zoals: Azure Databricks, Azure Data Factory, Azure Data Lakehouse en T-SQL.

Wat krijg je daarvoor terug?

Bijdragen aan het succes van een bedrijf wat met jouw hulp meer datagedreven wilt worden;

Bij een sterke marktleider de kans krijgen om ze ook op het gebied van data een sterspeler te maken;

Het coördineren van verschillende migraties van on prem naar de cloud;

Goed salaris tot ongeveer 6.000,- op basis van 40 uur, afhankelijk van senioriteit en werkervaring;

Mogelijkheid tot 32-urige werkweek;

Flexibele werktijden en –plekken;

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen met 13 ADV dagen, ontwikkelingsmogelijkheden, een goede pensioenregeling en een winstdeling;

Enthousiastic?