Analytics Expert

Utrecht – Permanent
Wil jij werken bij een van de top 5 Global Retailers als Analytics Expert?

Krijg je energie van het werken in een dynamisch en snelgroeiend team waar beslissingen snel worden genomen en je veel impact kan maken?

Ben je communicatief sterk en kan makkelijk jouw waardevolle insights presenteren aan de business?

Lees dan verder over jouw nieuwe uitdaging als Analytics Expert!

Industry
FMCG
Enthousiastic?
Over het bedrijf
Jouw nieuwe werkgever is als familiebedrijf binnen FMCG al meer dan honderd jaar niet meer weg te denken binnen de retail sector. Meer dan een eeuw geleden werd deze marktleider binnen FMCG opgericht met de missie om iedereen, waar diegene ook woonde of hoeveel ze te besteden hadden, te voorzien van producten van de beste kwaliteit voor een redelijke prijs. Ook internationaal hebben ze een erg sterke naam, en staan ze in de top 5* Global Retailers, samen met onder andere Walmart en Amazon. Met meer dan 120 miljard USD aan omzet per jaar kom je te werken bij een van de bekendste, sterkste en financieel gezondste retailers ter wereld.

 

In Nederland staat jouw nieuwe werkgever bekend om hun snelle groei, innovatie en award-winning producten. In een informeel en modern kantoor ga je met 150 collega’s samenwerken om ook in Nederland je klanten iedere dag te kunnen voorzien van de beste producten voor een lage prijs, om zo een gezond leven voor iedereen mogelijk te maken. De cultuur en werknemers binnen dit dynamische bedrijf in Nederland kan je het beste omschrijven als ondernemend, assertief, extravert, communicatief sterk, enthousiast en leergierig. Je past hier goed als je graag impact wilt maken, veel wilt leren en houdt van een informele en dynamische sfeer.

* (bron NRF)

Over jouw nieuwe rol als Analytics Expert
In een snelgroeiend team van ongeveer 10 collega’s kom je te werken op de afdeling Data Analytics. In dit dynamische team werk je met leergierige en hoogopgeleide collega’s met een studieachtergrond (meestal MSc) in Economie, Marketing Analytics, Marketing of Econometrie. Afgelopen twee jaar is de Data Analytics afdeling binnen deze FMCG-wereldleider in Nederland in een stroomversnelling geraakt, daarom dat je als Analytics Expert in dit groeiende team hard nodig bent. Beslissingen worden in jouw team snel gemaakt, en jouw leidinggevende rapporteert direct aan de CEO. Hierdoor kan je veel impact maken en zie je snel de resultaten van jouw opgeleverde insights.

 

Als Analytics Expert met als focus op Category Management ga je je bezighouden met het maken van bruikbare inzichten waarmee jouw nieuwe werkgever aan de top blijft en in Nederlands zijn groei en innovatie kan doorzetten. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van analyses binnen Category Management (adhoc en regulier) en je kan business vragen vanuit meerdere invalshoeken bekijken. Jouw insights en analyses presenteer je met gemak aan de business. Naast werken met interne data, werk je ook veel met externe data van Nielsen en GfK om zo scherp mogelijke insights te kunnen leveren. Jij wordt de expert op het gebied van GfK data; de data afkomstig van dit gerenommeerde marktonderzoeksbureau met een focus op FMCG en Retail. Intern zal je je collega’s uiteindelijk gaan begeleiden en opleiden op dit gebied.

Wie ben jij?
Je maakt graag impact als Analytics Expert in een hecht en dynamisch team met korte lijntjes;

Je bent communicatief sterk en kan makkelijk jouw waardevolle insights presenteren aan de business;

Je hebt ieder geval 3 jaar ervaring binnen het analyseren van data;

Je hebt ervaring met Category Management, Shopping Data of Shopper Management;

Ervaring met GfK en Nielsen data is een pre;

Je hebt kennis van PowerBI of Tableau.

Wat krijg je daarvoor terug?
Een mooie en uitdagende rol als Analytics Expert bij een van de top 5 Global Retailers;

De kans om grote impact te maken op een snelgroeiende Data & Analytics afdeling;

Uitstekend salaris tussen 4.000 en 5.000 per maand;

30 vakantiedagen;

Pensioenregeling & zorgverzekering;

Remote opties;

Werken in omgeving Utrecht.

Enthousiastic?